Garantie en reparatie

Garantie

Als je producten aankoopt heb je recht op een garantieperiode. Deze kan verschillen van product tot product en van fabrikant tot fabrikant.

Onze producten worden in perfecte staat verstuurd en bij normaal gebruik gaan zij heel lang mee. Mocht er toch iets fout zijn, gelieve zo snel mogelijk eerst contact op te nemen met Fidobel via het contactformulier, mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met jou op om jou zo de meest geschikte oplossing te kunnen aanbieden.

Vergeet zeker niet om de factuur bij te houden. Deze geldt als garantiebewijs.

Doet er zich een probleem voor binnen de garantieperiode en gaat het om een fabricagefout? Dan is de reparatie, of de compensatie ervan, volledig kosteloos. Maar ook wanneer het defect door eigen schuld komt, kan je bij ons terecht voor de gegevens van de gepaste herstellingsdienst.

Extra fabrieksgarantie

De meeste fabrikanten bieden je een extra garantie, namelijk de fabrieksgarantie. Of jouw artikel deze garantie heeft, kan je zien in de documentatie van het artikel.

Hoe lang geldt de garantie?

Dat hangt van het artikel af. De garantie die wij je bieden, is wettelijk vastgelegd en is afgestemd op de verwachte levensduur van een artikel.

Reparatie

We doen er alles aan om jouw aangekochte producten zorgvuldig te verpakken. Kapot vertrekken ze hier nooit. Toch kan er tijdens het transport altijd iets foutlopen zodat een product beschadigd bij je aankomt. Daarom is het belangrijk dat je vooraleer je het pakket in ontvangst neemt, het pakket controleert op zichtbare/hoorbare schade. Bijvoorbeeld een ingedeukte of gescheurde doos, of glasgerinkel. Indien dit het geval is, dien je het pakket meteen te weigeren en ons hiervan op de hoogte brengen via mail. Voer deze eerste controle ALTIJD uit en laat je niet afschrikken door een gehaaste koerier.

Stel je achteraf toch nog schade vast? Neem dan meteen foto's van het kapotte product én de verpakking (zowel binnen- als buitenkant van de verpakking). Doe vervolgens melding van de schade via mail en voeg de foto's toe. Zie erop toe dat je de schade aan het product op de foto's effectief kan vaststellen. Wacht niet met het melden van schade, maar doe dit meteen binnen de 7 dagen na aankoop van het product. Dan zorgen wij voor een snelle oplossing.

Is een reparatie gratis?

Binnen de garantievoorwaarden en garantietermijn repareren we jouw artikel gratis.

Hoelang duurt de reparatie? 

Als de reparateur bij jou thuis langskomt, heeft hij meestal het toestel dezelfde dag al gerepareerd. 
Als het toestel moet verstuurd worden of de reparateur dient het mee te nemen, is de duurtijd afhankelijk van een paar factoren. 
We streven er naar dit binnen de 14 werkdagen terug bij jou thuis te krijgen, maar deze termijn kan variëren.

Buiten garantie?

Als een defect artikel niet binnen de garantie valt, kan de reparatie iets langer duren. We gaan namelijk pas aan de slag nadat jij ons de toestemming hebt gegeven. We geven je dan ook eerst een inschatting van de kosten zodat jij kunt beslissen wat je wilt doen.